Aanpakkers van nature!
Waar bent u naar op zoek?
Krijgt u niet gevonden wat u zoekt? Neem dan contact met ons op!

100% CO2-reductie door inzet HVO100

Datum 15 november 2023

Samen op weg naar 100% CO2-neutraal vervoer, dat was het uitgangspunt waarmee Vanderlande en Van Berkel Logistics dit duurzaamheidsproject zijn gestart in januari 2023. Na drie kwartalen zijn de eerste resultaten bekend en erg positief. We kunnen concluderen dat we 100% CO2-neutraal containers vervoerd hebben. De besparingen worden gerealiseerd door inzet van intermodaal transport en HVO-100 brandstof.

Om de CO2-uitstoot van containervervoer te compenseren wordt de uitstoot die vrijkomt door inzet van schepen en trucks en het hijsen van containers op de terminals gecompenseerd. Dat gebeurt door inzet van vier trucks die volledig rijden op HVO100 brandstof. HVO staat voor Hydrotreated Vegetable Oil. Het is een 100% organisch alternatief voor fossiele dieselbrandstof.

Besparingen in kaart brengen

Beide bedrijven zetten hiermee een grote stap in de transitie naar 100% CO2-reductie. HVO100 is daarbij zeker niet het eindstation. Het project krijgt de komende tijd steeds meer vorm en wordt ook voor andere logistieke klanten verder uitgerold. Zo worden op een controleerbare en transparante manier alle besparingen inzichtelijk gemaakt en toegewezen aan klanten, zoals Van Berkel nu al doet voor Vanderlande. Naast het rijden op HVO100 worden ook andere mogelijkheden onderzocht, waaronder varen en rijden op elektriciteit en/of waterstof.

Duurzaamheid in het DNA

Dit duurzaamheidsproject sluit aan bij het streven van zowel Vanderlande als Van Berkel Logistics om voortdurend te zoeken naar duurzame initiatieven om hun CO2-uitstoot te verlagen. Beide bedrijven spelen in op vragen van de markt door dingen anders aan te pakken omdat het innovatiever of efficiënter kan. Samen met klanten en leveranciers worden duurzame oplossingen en diensten geïmplementeerd. Het project om 100% CO2-neutraal transport te realiseren was voor beide bedrijven dan ook een vanzelfsprekende stap.

Contact
A
Marconiweg 3-5
5466 AS Veghel
Onze locaties