Aanpakkers van nature!
Waar bent u naar op zoek?
Krijgt u niet gevonden wat u zoekt? Neem dan contact met ons op!

Over ons

Van Berkel: uw fullservice logistiek dienstverlener

Noem het multimodaal, optimodaal, synchromodaal of – zoals wij – intermodaal vervoer. Uiteindelijk gaat het hierom: ervoor zorgen dat de juiste goederen zo efficiënt mogelijk op het juiste moment op de juiste plek komen. Van Berkel Logistics regelt dat voor u.

Direct naar:

  Logistiek specialist voor containervervoer en bulkgoederen

  We hebben verbindingen naar de verschillende zeehavens zoals Rotterdam, Antwerpen, Zeebrugge en Amsterdam. We hebben ruim 20 afvaarten per week. Dat combineren we met op- en overslag en het vervoer van en naar de regio met een vloot van eigen trucks en chassis. Routes worden bepaald op basis van specifieke bestemmingen en behoeften. We bieden twee soorten logistieke diensten aan:

  • Op- en overslag en vervoer van maritieme containers voor verladers, expediteurs en rederijen.
  • Op- en overslag en transport van bulkgoederen en reststromen voor bedrijven.

  Maak kennis met ons, bekijk onze bedrijfsfilm of ga naar ons YouTube kanaal voor meer video’s.

  Drie terminals voor regionale op- en overslag

  Van Berkel Logistics heeft drie overslaglocaties in Noord-Brabant: Inland Terminal Veghel, Inland Terminal Cuijk en Inland Terminal Oss. Met acht schepen organiseren we onder eigen regie ruim twintig afvaarten per week. Wekelijks transporteren wij via onze afvaarten een totaal volume van ruim 3000 TEU (Twenty-foot Equivalent Unit) naar diverse zeehavens. Daarnaast leveren we dagelijks met zo’n 70 trucks en ruim 150 chassis de containers tijdig af bij de klant aan de deur. Zo verzorgen we het volledige logistieke traject.

  Van Berkel Logistics is lean and green

  Natuurlijk beseffen we bij Van Berkel dat transport invloed heeft op het milieu. Door bewust om te gaan met onze bronnen dragen we bij aan vermindering van dat effect. Ook is multimodaal vervoer beter voor het milieu dan alleen transport over de weg. We werken continu aan de verbetering van onze eigen processen en die van onze klanten. Ook reduceren we de CO2-uitstoot, door een mix van logistieke diensten aan te bieden. Wilt u meer weten over onze initiatieven voor CO2-reductie of hoe u samen met ons kunt bijdragen aan duurzame logistieke processen?


  CO2-reductie

  Als Van Berkel Groep zijn we gecertificeerd voor niveau 5 van de CO2-prestatieladder. Vanuit ons maatschappelijk verantwoordelijkheidsbesef streven we ernaar om de uitstoot van koolstofdioxide in onze bedrijfsvoering te verminderen. Daarbij gebruiken we de CO2-prestatieladder als hulpmiddel. Ons doel is om de emissie door onze hele organisatie voor scope 1, scope 2 en scope 3 jaarlijks met 1% te verminderen ten opzichte van basisjaar 2016.

  Aanpakkers van nature sinds 1955

  Van Berkel Logistics is onderdeel van de Van Berkel Groep, een echt Brabants familiebedrijf. Het begint allemaal in 1955 met loonwerk. In de loop der jaren breiden we onze dienstverlening uit met onder meer grondverzet en zandwinning, groenrecycling, de productie van biomassa en bouwstoffen. In 2004 starten we met logistieke dienstverlening. Inland Terminal Veghel is onze eerste op- en overslaglocatie. In 2013 voegen we daar Inland Terminal Cuijk aan toe. En nog eens zeven jaar later Inland Terminal Oss. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een veelzijdige organisatie. Met ruim 270 medewerkers, negen locaties en een uitgebreid machinepark.

  • Terminals - ITV
  • Terminal - ITO
  • Terminals - ITC

  Certificaten

  Van Berkel Groep hanteert een weldoordacht beleid op het gebied van kwaliteit, arbo en milieu. Dit helpt ons te voldoen aan de eisen, wensen en verwachtingen van klanten enerzijds, en wet- en regelgeving anderzijds. Om al deze aspecten de aandacht te geven die ze verdienen, hebben we ons eigen Integraal Management Systeem ontwikkeld. Dit biedt ons de informatie en handvatten om de verwachtingen van onze opdrachtgevers waar te maken en tegelijkertijd te blijven aanpakken.

  Het behalen van certificaten is voor de Van Berkel Groep geen doel op zich, maar een logisch gevolg van onze inzet op professionaliteit en bewustwording.

  Brandstoftoeslag

  Boven op de tarieven hanteert Van Berkel Logistics een variabele brandstoftoeslag, gebaseerd op de index van het Centraal Bureau voor Rijn- en Binnenvaart (CBRB). Deze index is een gemiddelde van de brandstofprijzen voor scheepsdiesel langs de Rijn tussen Rotterdam en Basel.

  In de grafiek vindt u het percentage brandstoftoeslag per maand:

  • 2021 12 baf december
  Contact
  A
  Marconiweg 3-5
  5466 AS Veghel
  Onze locaties