Aanpakkers van nature!
Waar bent u naar op zoek?
Krijgt u niet gevonden wat u zoekt? Neem dan contact met ons op!
Integrale planning containers Nextlogic

Containers nog beter volgen

Datum 22 april 2020

Nextlogic ontwikkelt een integrale planning voor de afhandeling van containerbinnenvaart in de Rotterdamse haven. Van Berkel Logistics maakt deel uit van het Kernteam van Nextlogic en is nauw betrokken bij het onlangs gestarte schaduwdraaien van de integrale planning.

Tijdens het schaduwdraaien bekijken we dagelijks hoe de integrale planning tot stand komt op basis van – zoveel mogelijk – werkelijk geplande scheepsbezoeken en kadecapaciteit in de Rotterdamse haven. Dit biedt inzicht in de juiste werking van Nextlogic en het biedt de deelnemers een unieke kans om te zien hoe de integrale planning straks in de praktijk werkt voor de eigen planning. Uiteindelijk is het doel dat Nextlogic een betrouwbare planning gaat leveren, waardoor Van Berkel Logistics haar klanten nog beter kan aangeven wanneer hun container op een van onze inland terminals wordt verwacht of wordt aangeleverd bij de deepsea terminal.

Waarom een integrale planning?

Jaarlijks worden ca. 2.500.000 containers per binnenvaart vervoerd. Daarmee is de binnenvaart een van de drijvende krachten achter het succes van de containerhaven Rotterdam. Voor alle betrokken partijen is een goede planning cruciaal.

Bij de afhandeling van de containerbinnenvaart hebben planners intensief contact. Zij hebben nu nog uitsluitend zicht op het eigen plan en de beschikbare capaciteit. Hierdoor lukt het vaak niet om de vraag en het aanbod goed op elkaar aan te laten sluiten. Nextlogic brengt hier verandering in door een integrale planning aan te bieden voor de afhandeling van containerbinnenvaartschepen bij terminals, barge operators en empty depots.

Contact
A
Marconiweg 3-5
5466 AS Veghel
Onze locaties